RÓLUNK TERMÉKEK BESZÁMOLÓK TIPPEK GALÉRIA VIDEÓK LETÖLTÉSEK
 
 

A „jégkorszak” kezdete!

 
Egy újabb egyhetes horgászkalandot kezdtünk meg 2012. szeptember 25-én az ecsédi Vég tavon, lelkes és igen kitartó Peti barátommal. A horgászatunk lényege ezúttal nem csak arról szólt, hogy „öröm pecázunk”, hanem komoly tesztelési szándékkal érkeztünk. A górcső alá kerülő termékek - az idei évben újonnan termékpalettára kerülő - fagyasztott bojlik és a csalizó dumbbell bojlik voltak.
 
Én igen nagy lelkesedéssel és örömmel fogadtam a hírt, amikor Sági Tamástól megtudtam, hogy tervezi ennek a bojli családnak a bevezetését. Végiggondolva a termék lényegét egy olyan csalit kapunk, ami tartósítószer és más felesleges adalékoktól mentes, mivel a fagyasztással a tartósítás megoldható. Számomra a csali minősége az egyik, hanem a legfontosabb tényező egy horgászaton, így a tudat, hogy friss és tartósítószer mentes csalival horgászhatok, ezen túl még több bizalommal tölt el!  Sokat beszélgettünk Tamással, hogy hogyan lehet kivitelezni ennek a terméknek a szállítását, tárolását valamint a felhasználását. Megnyugtatott, hogy semmi problémát nem okoz a bojlinak, ha a szállítás ideje alatt esetleg kienged fagyasztott állapotából és újra visszafagyasztjuk. Az Ő elmondása szerint ezt akár 3-4 alkalommal is, mindenféle káros következmény nélkül megtehetjük. Ez számomra teljesen megnyugtatóvá tette használatát, és azóta már több alaklommal is rendeltem a fagyasztott termékcsaládból. Nagy kíváncsisággal, vártam a tesztet. Három, az általam legjobban favorizált bojlival készültem: Red Force, Top Force, Worm Force és a hozzájuk javasolt csalizó bojlik kerültek a táskámba.
 
Szombat:

Megérkezésünk nagyon kellemes, mondhatni kánikulai időben történt. Nagy örömünkre a szokásos fogadtatás várt minket. Ezen a túrán a 10-es hely volt a miénk. A pakolás gyorsan és flottul történt, köszönhetően a segítőkész személyzetnek. A tábor kialakítása szinte rutinból ment. Ahogy készen lettünk, már álltunk is neki a helykeresésnek, bójázásnak. Mind a ketten 4-4 bottal horgásztunk, ennek megfelelően történt a helyek kijelölése. Több órás radarozás után megtaláltuk a számunkra kedvező helyeket. A bójáinkat négy különböző mélységben helyeztük el, és próbáltuk természetesen a partszéli területeket is. Még indulás előtt megbeszéltük a stratégiáinkat. Úgy döntöttünk, hogy merőben más etetést fogunk alkalmazni. Peti maradt a magos etetésnél és a nem fagyasztott bojlik használatánál, én pedig nem akartam mást használni csak fagyasztott bojlit és az új csalizó bojlikat. Természetesen a bojlikat szárítóhálóba raktam és felakasztottam egy árnyékos fatörzsre őket. Az első este 2 szem 18mm-es Worm Force-szal, 1 szem 18mm-es Top Force + 1 szem 14 mm-es ananász pop up hóemberként, valamint 1-1 szem dumbbell csalizó Red Force, és Top Force bojli volt a menü a halaknak felkínálva. Az etetés pedig mindegyik csalinak megfelelő fagyasztott bojli, de csak egy marékkal, viszonylag nagy területen szétszórva! Éppen ránk sötétedett mire végeztünk a behordással, megvacsoráztunk és vártuk az első kapást. Ecséden nem jellemző, hogy az első éjszaka rögtön kapások legyenek, mivel igen terhelt víz ezért a halaknak kell egy kis idő mire az újdonságokat, megtalálják és megeszik. Ennek fényében nyugodtan tértünk nyugovóra. Nem tartott sokáig az alvás, mert 22 óra magasságában megszólalt a jelzőm és indult az első akció. 15 perces csónakos fárasztás után megvolt az első csodálatos halunk, ami 2 szem Wormra csábult el. Gyors behordás, újra pihenés. 23 óra után egy kicsivel ismét kapás, ismét egy ponty, hasonló méretben, mint az előző. Ennek a halnak a Top Force bojli kellett. Mondtuk is Petivel, hogy ez gyorsan beindult, csak így tovább. Az éjszaka még egy kapásom volt, ami sajnos nem lett meg. Peti az éjszakát megúszta ponty nélkül, viszont fogott két szép dévért. Ezen az éjjelen a kapásaim kizárólag a part menti sekélyebb vízből jöttek.
 

Vasárnap:

Nem mondhatom, hogy kipihenve ébredtünk az előző éjszaka után, de ezt nem is bántuk. Éppen a reggeli kávénkat iszogattuk, amikor újból megszólalt a partszéli botom jelzője. A gyors fárasztás után egy újabb szép ponty pihent a merítőmben, akinek ismét a Worm bojli kellett. A meteorológia szerint, napközben erős hidegfront volt várható, aminek a reggeli órákban egyelőre csak az erős szele volt érezhető. Tudtuk, ha megjön a lehűlés a halak kapókedve is változni fog. 12 óra előtt egy kicsivel újabb kapásra figyeltünk fel, csak most a Top Force-os csalira volt az érdeklődés. Egy küzdelmes fárasztás után egy szép tükröst fényképezhettünk. Napközben Petinek több kapása is volt, de inkább kisebbek halakat sikerült fognia, amiket nem is hoztunk ki mérlegelni. 21 óra után egy kicsivel volt az utolsó kapásom, ami szintén a Worm-os etetésemre jött. Hamarosan álomra szenderültünk Péterrel, persze titkon mindketten egy kapitális halról álmodoztunk....
 
 
Hétfő:

Az éjszakánk nyugodtan telt, csak egy kiadós eső zavarta meg a pihenésünket, ami reggelre elállt. A nap is kezdte összeszedni magát, de azért érezhető volt, hogy az éjszakai esővel megjött a hideg is. Az előző naphoz képest majd 10 fokkal lett hidegebb. Délig kellett várnom az első kapásra, ami egy nagyon szép pikkelyes volt, - a part mellől érkezett. Neki is a „féreg” csali tetszett meg, egy White Secret dumbbell bojlival kikönnyítve. Délután kettőkor egy újabb kapás, végre a Red Force is megszólalt a mélyebb vízből. Peti még mindig nem tudott szebb halat fogni, és a dévérek sem hagyták békén. Társam főtt magos etetése mágnesként vonzotta a termetes dévéreket…
 
 
Kedd:

Az éjszakánk teljesen nyugodtan telt sajnos. Ébredés után megállapítottuk Petivel, hogy ez a nap valószínű az ördögé lesz. Nagyon hideg reggelünk volt, a hőmérő nem érte el a 10 fokot sem. Viharos szél fújt és nagyon felhős volt az égbolt. A reggeli frissítés után vártuk a kapásokat, ami jellemző volt az elmúlt napokban, de sajnos nem kényeztettek minket a halak. Késő délutánra kezdett elállni a szél, és a nap is kisütött. Kezdett felmelegedni az idő, amit jó jelnek tekintettünk. Ezt a napot megúsztuk mindössze egy kapással, ami szintén Petinek egy újabb kis hala volt. Időnk volt elmélkedni a nap folyamán és megállapítottuk, hogy az én stratégiám jobban működik, mivel nem nagyon fogtam 10 kg alatti halakat, sőt inkább csak 15 kg felettieket. Megbeszéltük, hogy Peti is vált, elhagyja a magokat, csak fagyasztott bojlit etet abból is csak keveset.
 
Szerda:

Hajnal 4 órakor megzavarta álmunkat Peti jelzője. Gyors csónakos fárasztás és végre egy szebb pikkelyes feküdt a matracon. Nem gondoltuk volna, hogy ilyen hamar megérik a változtatás! Egy szem dumbbell Red Force volt a csali köré etetve fagyasztott Red Force-al. Napközben az időjárás nagyon jó volt, és megindult a felmelegedés. A késő esti órákban indultak be inkább a kapások. Peti újabb szép halakat zsákmányolt. Fél tíz magasságában a Top Force-ra csábult el egy gyönyörű amur, ami igen embert próbáló fárasztás volt. Az éjszakánkat éjfél előtt kicsivel Petinek egy igen vehemens kapása zavarta meg. Gyorsan csónakba ugrottunk és indult a fárasztás. Végig érezhető volt, hogy egy igen jó hallal van dolgunk. Közel 20 perces precíz fárasztás után sikerült megszákolnunk egy hatalmas tövest. Csak annyit mondtam Petinek, hogy ez bőven 20 kg feletti. Így utólag már tudjuk, hogy ez lett a hét legnagyobb hala, nekünk és a tavon is! 20 mm-es Top Force & 18 mm-es Extra Fruit Pop-up bojli "hóemberként" csalizva volt a nyerő, pár szem fagyasztott Top Force-szal köré etetve. Társammal egyöntetűen nyugtáztuk, hogy bejött a taktikaváltás!
 
 
Csütörtök:

Az éjszakánk innen kezdve nyugodt volt, csak egy újabb hidegfront szele zavarta meg álmunkat. Reggel viharos szél fogadott minket, egy újabb markáns lehűlés kíséretében. Nem voltak jók az előjelek, és sajnos nem is tudtunk értékelhető halat fogni. A napunk pihenéssel telt.
 
Péntek:

A nappali borús időben délután ötig kellett várni az első kapásra. Estére elállt a szél, az éjszaka csillagos lett az égbolt. A front amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan el is ment. A sötétség beálltával aztán nagyon beindultak a halak. Szinte mindegyik botunkon volt kapás hajnalig. Sok szép halat sikerült fognunk az utolsó éjszaka.  Szombat reggel verőfényes napsütésre és melegedő időre ébredtünk. A délelőtti pakolást, és a haza utazást, minimális alvással sikerült teljesítenünk, persze ezt nem bántuk, mivel kárpótoltak bennünket az éjszakai fogások.


Összegzés:

A héten 20 db halat mérlegeltünk. Ebből 10-15 kg között fogtunk 4 db-ot, 15-20 kg között fogtunk 7db-ot, 20 kg felett 1db-ot. Ezt nagyon jó eredménynek tartom, annak ellenére, hogy két front is befolyásolta az időjárást. Ha jól tudom mi fogtunk a legjobban ezen a héten a tavon. Én egész héten csak a fagyasztott bojlikat használtam etetni és csalizni is, variálva a dumbbell csalizó bojlikkal. Egész héten ragaszkodtam az etetett helyeimhez, nem váltottam. A négy bójám közül a kettő partszéli adta a legtöbb halat, de a benti bójákon is volt kapás. A favorit a héten a Worm Force bojli volt mindenféle felkínálással, utána jött a Top Force. Én fogtam a nagyobb testű halakat, kivéve a legnagyobbat. Számomra bebizonyosodott, hogy a magok nélküli etetés és a fagyasztott bojlik jobban működtek. Miután Peti barátom váltott, Ő is elkezdte fogni a szebb halakat. Nagyon meggyőző csalinak tartom a fagyasztott bojlikat és a további horgászataimon is biztos ezeket fogom használni. NÁLAM BEKÖSZÖNTÖTT A "JÉGKORSZAK"!

Schwarcz Ákos
S-Carp Product Team

RÓLUNK TERMÉKEK BESZÁMOLÓK TIPPEK GALÉRIA INFORMÁCIÓK KIEMELT PARTNEREINK VIDEÓK LETÖLTÉSEK Cookie