RÓLUNK TERMÉKEK BESZÁMOLÓK TIPPEK GALÉRIA VIDEÓK LETÖLTÉSEK
 
 

Fagyos körülmények között

 

Legutóbbi horgászatom alkalmával, a tó nagy részét még vékony jég fedte. Reggeli érkezésünkkor -4 Celsius fok volt, ami azt jelentette, hogy a már részben kiolvadt részek ha csak pár órára is, de visszafagytak, ezért a körülmények nem voltak túl ideálisak.

Azonban ha a kellő elszántság, és a felkészüléshez megfelelő taktika is társul, akkor még ilyen zord körülmények között is eredményesek lehetünk. A következő volt a téli módszerem, aminek ezt a csodálatos fagyos pontyot köszönhetem:
Télen, „a kevesebb - több” elvet vallom! Ebben az időszakban, mikor a vízhőfok tartósan jóval 10 Celsius alatt van, a nagy mennyiségű etetés pont az ellenkezőjét eredményezi, mint amit el szeretnénk vele érni. Ilyenkor a számomra a legfontosabb, hogy a csali minél jobb vízoldhatósággal rendelkezzen. Számomra ebben a kategóriában a két favorit a Pearl, és a hideg vízi Squid Liver bojli. Mindkettő bojli különösen jól működik alacsony vízhőmérsékleten. Ami az etetés mennyiségét illeti, elegendő egy közepes méretű PVA zacskó, hogy kapásra bírjuk a pontyokat. Előszeretettel használom ilyenkor a solid bag-et, aminek a tartalma: őrölt Pearl, vagy hidegvízi Squid Liver bojli, Ultra Mix pellet, pár szem csemegekukorica, és egy kevés csontkukac.
Csaliként a zacskóban, rövid max. 15 cm hosszú lágy előkén felkínált pop-up-ot használok. Az ízesítést tekintve az ananászos a kedvencem, - 14 mm-es méretben. Fontos megemlíteni, hogy ilyenkor keresni kell a halat. Ugyan van pár példány mely ilyenkor is aktív, de a legtöbb hal keveset, vagy egyáltalán nem mozog.
 

A solid bag-es módszer előnyei közé tartozik, hogy szinte bármilyen mederviszonyon eredményes, így a téli kereső horgászatra is kivallóan alkalmazható. Amint kiolvadtak a tavak, és megkezdődik a szezon érdemes ezzel a módszerrel próbálkozni.

Sok sikert hozzá!
Németh Szilveszter
S-carp Product Team
 
RÓLUNK TERMÉKEK BESZÁMOLÓK TIPPEK GALÉRIA INFORMÁCIÓK KIEMELT PARTNEREINK VIDEÓK LETÖLTÉSEK Cookie