RÓLUNK TERMÉKEK BESZÁMOLÓK TIPPEK GALÉRIA VIDEÓK LETÖLTÉSEK
 
 

Figyelj az előkére!

 
A következő néhány sort az utolsó horgászatomon tapasztaltak ihlették. Az történt - teljesen véletlenül -, hogy egy nyári erősen frontos időben sikerült egy szűk hetet horgásznom Zolika barátom társaságában. A helyszín egy Észak – magyarországi bányató volt. Ebben az esetben sokan gondolnák azt, ahogyan mi is, hogy a szeles – borongós, valamint esős időben igazán aktívan fognak a halak táplálkozni, és egyáltalán nem lesznek különösebben válogatósak, esetleg érzékenyek a felkínálási módokra. A horgászok, teszthorgászok túlnyomó többsége a mai napig képes csak és kizárólag a csali ízének, illatának esetleg az etetés nagyságának, valamint egy adott bojli márkájának betudni a sikert, vagy épp a sikertelenséget… Ennek ellentmondva és talán hasznos tippként had írjam le a fentebb említett horgászatomon szerzett tapasztalatokat.

Szinte minden egyforma…
Társam ült jobb én pedig bal oldalt. A mederfenék és a mélység egyforma volt, a távolság ahová a szerelékek és az etetés kerültek szinte cm-re megegyeztek. A csali, és ez fontos TELJESEN UGYAN AZ! Mind a ketten egy szárító hálóból csaliztuk a Squid Effect ill. a Pearl bojlit. Ólmok súlya szintén egyforma volt, a biztos akadást garantáló 140g-ban. Az első két napban szinte egyformán voltak kapásaink jelezvén, hogy jó helyen vannak a szerelékek. Azonban az idő múlásával csak nem akartak jönni a darabosabb halak, miközben az időjárás a lehető legkedvezőbbnek tűnt.

... vagy mégsem?
Zoli sima csomómentes bevonatos 30Lb erősségű zsinórból (N-Trap) készült egyszerű, csomómentes előkét alkalmazott az egész hét alatt. Ezzel nincs is semmi probléma, hisz rengetegen alkalmazzák és működik is, főleg ha nem válogatósan, vagy szöszmötölősen eszik a hal.
 

Én előbb Combi-Link előkével horgásztam (BOOM és Super Natural) majd tapasztalva, hogy nem igazán alakulnak jól a dolgok elkezdtem D-Rig-en felkínálni a kritikusan könnyített és lebegő bojlikkal könnyített csalikat. Anno nem tudom megmondani, hogy hányszor néztem meg a Korda víz alatti videóit, amin a válogatós pontyok úgy fújják ki az előkét, hogy Dani bácsi és csapata csak pislog, - persze velük együtt én is… Szóval ezek elég csúnyán a retinámba égtek és valahogy mindig próbálom rekonstruálni magamban az aktuális peca alatt a víz alatti tevékenységet...

A tuti befutó
És akkor jöjjön a lényeg: Csak - csak sikerült elkapnom a darabosabb halakból párat a D-Rig-el, míg Zolinak az istenért sem akarta egy jobb hal elhúzni a szerelékét. Fontos megemlítenem, hogy én nyáron illetve ősszel ezt az előkét a BOOM fluorocarbon zsinórból kötöm, ami még agresszívebb és jobb akadást biztosít, mint a IQ zsinór. Teljesen láthatatlan, nagyon jól simul az aljzathoz és merevségénél fogva mindig kirugózza magát! Tehát nem tud tekeregve, előnytelen pozícióba visszaesni a talajra, ha netán a keszegek próbálnák csipkedni, vagy egy ponty mégis visszafújná.
 

Kissé nehézkes lehet elsőre dolgozni vele, de hamar rá lehet érezni a kötések gyorsaságára. Magát a kötés elkészítését részleteiben nem mutatnám be, hisz számtalan helyen meg lehet találni. A lényeg, hogy Kurv Shank vagy erre a formára nagyon hasonló horog javasolt hozzá. A 2-es méret nagyhalazni illetve a 24mm-es csalikhoz kell és javasolt is. Fontos 24mm-es bojlihoz 18mm-es Pop-Up bojli kell, pláne ha kritikusan akarunk könnyíteni. A 14mm-es pop-up ok (tudom, sokan ezzel párosítják) nem ad kellő felhajtóerőt, pláne a mélyebb vizekben ahol még extra nyomás is nehezedik a csalira. Az előke közepére egy pici ólam paszta javasolt.

Amik fontosak!
1, Mikro forgó (Micro Swig Swivel)
2, Ólompaszta
3, Kwik Link Gyorskapocs (a könnyű előkecseréhez)
4, Silicone Sleeves
5, Bait Floss (ezzel kötjük a csalit a mikro forgóhoz)
6, Boom előkezsinór (gőzzel vagy forró vízzel tökéleteses kiegyenesíthető)
 

Az, hogy csak véletlen volt a fentebb leírtak én kétlem, hisz nem ez az első alkalom, hogy a D-Rig - BOOM előkéből elkészítve túlzás nélkül verte a többi riget. Ha legközelebb horgászol, és nem úgy alakulnak a dolgok ahogy szeretnéd, lépj túl a csali ízén, illatán és szánj egy percet az előkédre is… Megéri!

Sági Tomi
S-Carp Product Team
 
RÓLUNK TERMÉKEK BESZÁMOLÓK TIPPEK GALÉRIA INFORMÁCIÓK KIEMELT PARTNEREINK VIDEÓK LETÖLTÉSEK Cookie