RÓLUNK TERMÉKEK BESZÁMOLÓK TIPPEK GALÉRIA VIDEÓK LETÖLTÉSEK
 
 

Horgászat iszapos mederfenéken

 

Az utóbbi horgászataimon iszapos medren kínáltam fel a csalikat, és az ezzel kapcsolatos tippjeimet szeretném megosztani.
Sokan tartanak az ilyen mederviszonyoktól, de ha az ember odafigyel egy-két apróságra a csalitfelkínálást illetően, akkor szép sikereket érhet el.

A tapasztalataim alapján egy „kifürdött” medren bár több kapást lehet elérni, mint egy iszaposabb helyen, azonban sokszor az utóbb említett területen megfogott halak mérete nagyobb. Ezt egész egyszerűen annak tulajdonítom, hogy az iszapban több természetes táplálék fordul elő, így az óvatos, tapasztalt példányok sokszor szívesebben táplálkoznak az ilyen helyeken, mint a horgászok által folyamatosan etetett, ezáltal kifürdetett kemény területen.
 

A horgászat kezdetekor, ha tehetjük, ellenőrizzük az iszap mélységét és szagát! A nagyon kellemetlen, vagy büdös szagú beállt iszapot próbáljuk elkerülni. Ott ahol nem tapasztaljuk a jellegzetesen mély, karakteres és kellemetlen szagot, az nyerő lehet. Az iszapnak egy alap szaga minden esetben van, azonban ez ne zavarjon bennünket, mert a halak ezt megszokták, hisz életük része. Miután egy ilyen részt találtunk, a csalifelkínálásra kell egy kis időt szánni. Az ilyen mederben én előszeretettel használom a helikopter végszereléket, ami a leadcore-on mozgást biztosít az előkének, ezáltál az ólom nem húzza bele a csalinkat az iszapba. A leadcore-on mozgatható ütköző segítségével tudjuk növelni az előke mozgását. Ebből következik, ha mély az iszap több mozgásteret engedünk az előkének, ha kisebb elég 10-15 cm.
 

Az ilyen horgászatokon én mindig kikönnyített csalit fűzök a hajszálra, ami szépen lassan felfekszik az iszapra. Amit szerintem még mindenképpen érdemes használni az ilyen helyzetekben, az a PVA szivacs. Plusz felhajtóerővel rendelkezik, ezáltal segíti a csali optimális elhelyezésében.
 

Ami a csali illatát, ízét illeti, a fűszeres jellegű csalikat ajánlom, mert a pikáns - csípős illat és íz nagyon hatékonyan különül el az iszaptól, ezáltal felkeltve az óvatosan természetes táplálék után kutató pontyok figyelmét. Én csalizáskor pasztát is szoktam használni, aminek az alkotói nagyon vonzó felhőt képeznek a csali körül.
 

Ezeket a tippeket szem előtt tartva, iszapos mederviszonyokon is hatékonyan horgászhatunk.

Üdvözlettel
Németh Szilveszter
S-carp Product Team
 
RÓLUNK TERMÉKEK BESZÁMOLÓK TIPPEK GALÉRIA INFORMÁCIÓK KIEMELT PARTNEREINK VIDEÓK LETÖLTÉSEK Cookie