RÓLUNK TERMÉKEK BESZÁMOLÓK TIPPEK GALÉRIA VIDEÓK LETÖLTÉSEK
 
 

Ismerkedés, évkezdés…

 
Az év első horgászata valahogy mindig kiemelt esemény. Az egész télen át tartó sóvárgás után minden horgász izgatottan porolja le felszerelését és kezdi tervezgetni, hogy hol és mikor kerüljön sor az első bevetésre. Én sem tettem másképp. Ahogy beköszöntöttek az első melegebb napok, szinte gondolkodás nélkül elhatároztam, hogy a húsvét utáni héten megkezdem az új szezont. A három naposra tervezett túrám helyszínéül a lakóhelyemhez közeli Fehérvárcsurgói - víztározót választottam, szerencsére sikerült még találnom néhány szabad helyet. Ki is gondoltam a taktikát, fejben mindent összeraktam, megkötöttem a jónak vélt előkéket, teljesen átszellemültem vártam a túra kezdetét. Azonban a folytatás sajnos nem túl jól alakult. A tervezett kezdés napjára sikerült lebetegednem. Nagyon bántott a dolog, és mivel másnapra sem lettem jobban, biztos voltam benne, hogy lőttek a pecámnak. Aki járt már így tudja, hogy mennyire bosszantó, amikor az utolsó pillanatban meghiúsul egy túra. Mérgelődtem, de sajnos nem tehettem semmit.

Ahogy a hét második felére jobban lettem, gondoltam megpróbálok megszervezni egy rövid, 24 órás horgászatot valahova. De hová is lenne érdemes menni ilyen rövid időre? Ekkor kaptam az infót, hogy csapattársam, Szilveszter a Csepreg határában található Boldogasszony-tavon kergeti a pontyokat. Rövid egyeztetés után meg is beszéltük, hogy csütörtökön csatlakozom hozzá. Reggel nagy izgalommal pakoltam be a felszerelést az autóba, végre pecázni indulok! A közel két órás út nagyon hamar eltelt, leérkezve napijegyet váltottam és csatlakoztam Szilveszterhez, aki nagy örömmel fogadott. Mindig van valami nagyszerű abban, ha az ember új horgásztársat ismerhet meg. Rengeteget tanulhatunk mások tapasztalatai által, legyen szó akár etetési stratégiáról, előkekötésről, vagy akár egy jó fotó elkészítéséről.

A gyönyörű környezetben fekvő tó partján gyorsan felszereltem a botokat és csónakba szállva (Szilveszter tanácsai alapján) kiválasztottam a meghorgászni kívánt helyeket. A bal oldali botommal a közeli nádfal elé terveztem horgászni, ezt a részt meg is etettem: néhány marék bojlit pötyögtettem szét viszonylag nagy területen. Bíztam ebben a helyben, mivel leérkezésem előtt Szilveszter már fogott innen néhány pontyot. A jobbos botommal a kissé kiszélesedő öböl részt terveztem vallatni, gyakorlatilag kereső horgászatot alkalmazva: minden dobásnál egy kis stick-mix rudat akasztottam a horogra, illetve pár szem bojlit dobócsöveztem a bedobott szerelék köré. Az első kapásra nem kellett túl sokat várni, előbb Szilveszternek, majd nekem sikerült egy-egy kisebb pontyot fogni. Az enyémről természetesen fotó is készült, mégiscsak ő volt számomra 2018 első hala.
 

Sötétedés után még sokáig beszélgettünk, miközben elfogyasztottuk a vacsoránkat. Be kell vallanom, rendkívül jólesett hosszú idő után újra a vízparton lenni, így nem siettem a lefekvéssel. Amikor pedig végül bebújtam a hálózsákomba, szinte rögtön megszólalt a kapásjelző, már ahogy ez lenni is szokott. Elsőként Szilveszter örülhetett egy 10 kilogramm fölötti pontynak, majd fényképezés közben nekem is elsült a jobbos botom. Komótos oldalazás, nagy bólintások. Végre egy nagyobbacska! Érezhető volt a halakon, hogy még csak 6-7 fokos a víz hőmérséklete, gyorsan szákba is került az első nagyobb pontyom. Kereken 13kg! Nagyon boldog voltam, hogy ilyen rövid idő alatt sikerült egy ekkora halat fognom, így bíztam a sikeres folytatásban. A halak kapókedve az éjszaka során nem csökkent, Szilveszternek sikerült még két szép pontyot fognia, és nekem is jutott egy hajnali 6 kiló körüli tükrös. Aludni nem sokat tudtam az éjjel, de nem is azért jöttem, élveztem az eseménydús pecát.
 

Az utolsó hal 5 óra körül érkezett, utána már nem tudtunk több kapást elérni. Összegzésként elmondható, hogy minden halamat a jobb oldali botommal sikerült megfognom, a kereső horgászat most jobban működött, csalik terén pedig a fekvő bojlik adtak több kapást. A Csurgóra szánt 24-es Top Force és Red Force bojlik kiválóan működtek ezen a tavon is. Reggel kissé fáradtan kezdtem neki a pakolásnak, de mindvégig nagyon jól éreztem magam. Ha erre a kis időre is, de mindenképpen megérte ellátogatni ide, hiszen csodás halakat sikerült fogni, és külön örülök, hogy Szilvesztert is megismerhettem.

Tranker Balázs
S-carp Product Team
 
RÓLUNK TERMÉKEK BESZÁMOLÓK TIPPEK GALÉRIA INFORMÁCIÓK KIEMELT PARTNEREINK VIDEÓK LETÖLTÉSEK Cookie