RÓLUNK TERMÉKEK BESZÁMOLÓK TIPPEK GALÉRIA VIDEÓK LETÖLTÉSEK
 
 

Nyárutó Fehérvárcsúrgón

 
Az idei első, hosszabb horgásztúra helyszínéül Fehérvárcsurgót választottuk, - szegedi barátaink társaságában. Én már harmadszor térek vissza erre a nagyméretű víztározóra, így volt némi tapasztalatom. Augusztus utolsó hete volt a kitűzött időpont, és ahogy várható volt megérkezésünkkor iszonyú meleg, valamint nyomasztó hőség fogadott bennünket. Párjaink szintén velünk tartottak erre a túrára. A gyors táborállítás és a welcome drink után igyekeztünk feltérképezni lehetőségeinket és kigondolni a taktikánkat.


Én úgy gondoltam, hogy átlósan rakom le bójáimat és a köztes részt fogom viszonylag intenzíven etetni. Ez a taktika ezen a vízen nekem általában mindig eredményesen működött. A parttól kb. 210 méternyi távolságra horgásztunk. Az egyik botomra 30 mm nagyságú Red Force alapmixből készített füstölt hering ízesítésű bojli került, míg a másikra a jól bevált Sqiud Effect alapmixből gyúrt monster crab calassic ízű golyóval csaliztam. A horgászatra Combi-link előkéket készítettem, amit 6-os horoggal láttam el. A feleségem botjait szintén ezekkel a bojlikkal csaliztuk fel, csak kisebb méretben. A tikkasztó hőséget viharos éjszaka váltotta fel. Mindjárt az első éjszaka sikeresen szákoltunk egy 18,30 kg-os tükörpontyot, aki a 30 mm-es Squid Effect bojlit vette fel. A következő nap olyan dolog történt velünk, amit még nem éltünk át. Este fél órán belül 2 darab pontosan 19,50 kg-os tükröst fogtunk, előbb én majd a feleségem. E szép eredmények után minden halat már jutalomként vettünk.
 
 
A kedd délután ismét hozott egy nagyon szép halat, mégpedig egy 22,30 kg-os tőponty formájában, amit egy nagyon élvezetes fárasztás tette emlékezetessé. A robosztus hal szintén a Squid effect mixből készült bojlin vesztett rajta. A túra elején még azt gondoltam és régebbi a tapasztalatom is azt igazolták, hogy a kapások java éjszaka van, azonban a valóság rácáfolt erre. Ezúttal a nappali órákban érkeztek az igazán szép halak… A hét közepe táján egy elszomorító tény jelentkezett.
 

Az erős etetésre megjelentek az amurok és ez egyenes arányban a pontyok fogásának a csökkenésével járt. 7 darab amurt fogtunk melyeknek a súlya 12 kg - 20 kg között mozgott. Bár a 20 kg-os amurt igazi élvezet volt fárasztani mégsem örültem neki hisz jómagam „járulékhalként” tekintek erre a fajra. Eldöntöttem, hogy próbálok változtatni a taktikámon. A máshova helyezett szerelékek és a csökkentetett etetés, valamint a 18 mm-es golyókra való váltás után ismét beindult a pontyfogás. Sorba fogtuk a szebbnél szebb halakat. A hétvégi hidegfront erre még inkább rásegített. Az esős éjszaka alatt 7 db. szép pontyot sikerült fognunk 12 és 17 kg között.
 
 
A pakolás utolsó perceiben egy gyönyörű spanyolmintás, kereken 17 kg-os ponttyal búcsúztunk a tározótól. A szegedi barátainkkal tervezett pihentető túra kemény horgász hétté sikeredett, amit azért annyira nem bántam…   
 
 
A hét eredménye összesen 443 kg súlyú hal lett, ebből 7 darab amur és 21 darab ponty volt a mérlegünk. Az úton hazafelé már a Csehországi egyhetes túra járt a fejemben, amelyre októberbe kerül sor, de addig is a kedvenc bányatavunkon töltöm a  hétvégéimet.

Kovács Tibor (Sk)
S-Carp Product team
 
RÓLUNK TERMÉKEK BESZÁMOLÓK TIPPEK GALÉRIA INFORMÁCIÓK KIEMELT PARTNEREINK VIDEÓK LETÖLTÉSEK Cookie