RÓLUNK TERMÉKEK BESZÁMOLÓK TIPPEK GALÉRIA VIDEÓK LETÖLTÉSEK
 
 

Szezonkezdet a Süli tavon

 
Az idei első horgásztúrámat elég későn sikerült összehozni, ugyanis a mostani „vírusos időszakban” sajnos a külföldi túra ki volt zárva. Az egyik kedvenc tavaszi helyemen, - a Duna holtágon pedig az új szabályok értelmében, jún. 1-ig nem lehet horgászni, így a helyszín eléggé egyértelmű volt: - irány a kedvenc bányatavam. Eredeti időpontnak a május eleje volt kitűzve, de mivel idén nagyon hideg és szeszélyes tavaszunk volt, így kénytelen voltam a túra időpontját három héttel későbbre halasztani. végül így esett a túra kezdetének napja a május 21-ére.
 

21-én délután őt órakor Ádám barátommal találkoztunk a tó partján és kezdetét vette a túra. Sajnos Ádám nem tudott minden nap maradni, ugyanis munkahelyi kötelezettségei miatt nagyrészt csak az éjszakákra csatlakozott hozzám.
Megérkezés utána a helykereséssel nem kellett túl sokat foglakozni, ugyanis a tavat nagyon jól ismerem, így inkább csak próbáltuk kihasználni az időjárás nyújtotta segítséget (szél, vízhőfok, stb.), mert szerintem ez főként tavasszal nagyon fontos!
 

Mivel még jócskán ívás előtt voltunk, - a víz hőmérséklete alig érte el a 16´C-ot, - így egyértelmű volt, hogy a tó sekélyebb részeit fogjuk meghorgászni.
 

A túrára 24 mm-es Top Force és Squid Effect bojlit vittem magammal, különböző ízesítésü pop-up bojlikkal, keményített csalikkal, és emellé egy jó adag magkeveréket, ami főtt tigrismogyoróból, kendermagból és némi kukoricából állt.
Este fél kilenc korul a szerelékek is a helyükön voltak. Két szereléket egy a parttól kb. 120-140 m-re lévő platóra raktam, ahol a vízmélység 3,5 – 6 m-ig terjed. A harmadik szerelék pedig a tőlem jobbra lévő nádas elé került, közel a parthoz, csupán 25 -30 méterre a táborunktól. Az első kapásra nem kellett sokat várni, ugyanis hajnali öt órakor egy gyönyörű tövest szákolhattam. Aztán gyors fotózás és mehetett is vissza!
 

Szombaton és vasárnap is sikerült fognunk pár szép halt, amelyek súlya 9 és 15 kg között volt. Mivel megérkezésünktől kezdve dél, délkeleti szél fújt, hol gyengébben, hol erősebben, úgy döntöttem, hogy egy bottal a tó távolabbi csendes részében egy nádas sarokban, a csupán 2 m-es mélységben új etetést alakítok ki.
 

Rövidesen beigazolódott, hogy ez nagyon jó döntésnek bizonyult, ugyanis 24 óra elteltével összehozott a sors egy régi ismerőssel (A Spanyol), akinek nagyon megörültem, és ezzel egy hihetetlen sorozat vette egyben kezdetét, ugyanis egymás után szebbnél szebb nagytestű halakat fotózhattunk.
 

A hét végéhez közeledve a csalink is már jócskán fogytán volt, miközben a pontyok kapókedve is lankadni látszott. Közben úgy döntöttem, közeledve a túra végéhez, hogy még egyszer frissítek. Szombaton reggel becsónakáztam a 120 m-re lévő bójámhoz. A szerelékeket a 3,5 – 4m-es mélységbe, egy kagylós részre raktam rá, és a megmaradt kb.1,5 – 2m bojlit szinte telibe a lerakott szerelékre ráborítottam. Este a tábortűznél egy pohár pezsgő mellett Ádámmal átbeszéltük a héten történteket, ugyanis nagyon sikeres túra állt mögöttük, hiszen nagyon sok nagytestű halat sikerült fognunk. Közülük kettő átlépte a 20kg-ot (21,50 és 20,70kg) kettő pedig a 19 kg-ot (19,00 és 19,60kg) emellett még jónéhány 15 kg fölötti pontyot számolhattunk.
A langyos éjszakában valamikor éjfél fél körül sikerült elaludnunk. A pihenés aztán nem tartott túl sokáig, ugyanis hajnali két órakor iszonyatos húzós kapásra riadtam. A reggel frissített botom orsójáról elemi erővel húzta a hal a zsinórt. Gyorsan csónakban pattantam és indultam a hal után. A bójámhoz érkezve még mindig nem volt mega z előtétzsinórom, amiből kb. 30 – 40m használok.
 

A bóját már  40m-re is elhagytam, amikor végre kezdtem feltekerni az előtétzsinórt. Ekkor, mivel szinte tükör víz volt kikapcsoltam a motort és kezdetét vette a túra leghosszabb csatája, ami kb. 35-40 percig tartott! Végül a nagyon élvezetes, egyben hosszadalmas csata végén sikerült megszákolnom egy gyönyörű tövest, aminek a pontos súlya, mint kiderült 22.20kg volt! A Mérlegelés utáni pillanatban nagyon boldog voltam, ugyanis meglett a túra harmadik 20kg feletti hala!
Ezek után már éjszaka nem sokat aludtam, ugyanis elérkezett a túra legrosszabb része a reggeli táborbontás és a pakolás. Ami bizonyos, hogy erre a túrámra mindig emlékezni fogok, ugyanis hietlenül szép és sok nagytestű halakat sikerült fognunk az egyik kedvenc bányatavamon. Köszönöm Süli tó!

Üdv.
Horsy Zoltán
S Carp Team
 
RÓLUNK TERMÉKEK BESZÁMOLÓK TIPPEK GALÉRIA INFORMÁCIÓK KIEMELT PARTNEREINK VIDEÓK LETÖLTÉSEK Cookie