RÓLUNK TERMÉKEK BESZÁMOLÓK TIPPEK GALÉRIA VIDEÓK LETÖLTÉSEK
 
 

Tavaszi hétvége margójára

 
Elmész horgászni pár napra. Már egy héttel előtte tudod mi lesz az első kipróbált csali, és hogy milyen előkén fogod felkínálni. Vágysz arra az éles hangra, ami újra kicsalt a partra, arra a semmivel össze nem hasonlítható érzésre, amit egy kapás jelent egy vadvízen - a kedvenc vizeden... Lebójázol, etetsz, behordasz. Sátor, ágy és minden egyéb a helyén.
 

Bontasz egy sört és akkor meghallod, hogy dörög az ég. Egy óra múlva már túl is vagy egy heves, szeles zivataron. Amilyen gyorsan jött, fel is oszlik és beáll a baljós, nem sok kapást sejtető déli szél, de legalább újra süt a nap. Egy őzet megzavar a vihar, és a táborod felé úszik, felfigyel rád, irányt vált és végül a nádasban ér partot. Már megérte kijönni, gondolod, ilyet sem látsz odahaza. De még mindig nincs kapás…
 

Éjszaka sem, sőt másnap egészen délutánig kell várnod, hogy megérkezzen a várt front. Nemhiába, vadvíz. Itt nem tudsz biztosra menni és nincs garantált fogás. Végre megszólal a jelző és hozzátapad a swinger.
 

Reagálsz, indulsz a csónakkal. Adrenalin az egekben, elvégre ezért jöttél. Csónakforgatós, zabolátlan fárasztás veszi kezdetét. Két akadó sort is érintve ér véget és biztos vagy benne, hogy 15+os ellenfél pihen a merítőben. Tévedsz, „csak” 13kg és tükrös. Elégedett vagy, mert nagy élmény volt kifárasztani. Visszahordasz és várod az éjszakát, de egészen 11-ig semmi.
 

Ekkor újra csippan, de most a másik jelző. Elszabadul a pokol. Már percek óta markolod a dobot, és csak nézed, ahogy az ismeretlen „erő” kb. egy méterrel a felszín alatt tartja magát. Megpróbálod felfelé erőltetni erre durva kirohanás a válasz és nem jutsz közelebb a merítéshez. Széllel szemben utaztat a ponty egyenesen egy szövevényes bokor felé. Sikerül elé kerülnöd, mire megfordul és érzed, hogy már fárad. Ideje, már vagy 20 perce tart a tánc.
 

Sokszor visszatör, de végre a merítőbe kerül! Gyönyörű töves, 17,20 kg-ig hajlik alatta a mérleg nyelve. Boldog vagy, nagyon boldog hisz egy újabb csodás példánnyal akadtál össze! Jön még két kisebb reggelig, 11 és 8 kg-os súlyban. Délelőtt pakolsz és indulsz haza. Érzed, hogy ismét túl rövid volt a túra ezért megfogadod: ha teheted, ismét elmész horgászni pár napra, hisz ezért vagy pontyhorgász, erről szól a pontyhorgászat.

Kovács András
S-carp product Team
 
RÓLUNK TERMÉKEK BESZÁMOLÓK TIPPEK GALÉRIA INFORMÁCIÓK KIEMELT PARTNEREINK VIDEÓK LETÖLTÉSEK Cookie